Vindecarea Vindecătorului II

Arhetipurile-zei sunt aceleași dintotdeauna. Sunt ființe eterne care aparțin tărâmurilor eonilor, dinafara timpului circular, dinafara CEASULUI, oricât am încerca noi să le limităm, să le interpretăm și să le BOTezăm cu diferite nume prin religii, dogme și credințe. Și iau forme schimbătoare atâta vreme cât ANIMĂ trupuri materiale dar dincolo de ele aparțin lumii imuabile a IDEIlor.

Și iată un studiu de caz foarte interesant asupra aplicabilității poveștii centaurului vindecător în viața unei native Roata Fortunei din 28.03.1977. Are Soarele în Berbec pe arcana Nebunului în casa 7 a partenerilor, ascendentul în Fecioară pe arcana Justiției VIII, Luna în domiciliu în Rac pe arcana Îndrăgostitului în casa 10 a imaginii de sine. Chiron se află la grad de extremă urgență, la ultima secundă, 29:59gr în Berbec, în casa a 8-a a morții și renașterii, pe arcana Magicianului I, aproape de Nodul Sud (24:28gr), conjunct cu Venus și Mercur. Magia copilului inocent a murit odată cu Chiron (NS), trăiască Magia Puterii renăscute în Femeie (NN)! Magia sexuală i-a fost otrăvită de posesivitate, gâlceavă, tendințe de dominație și control din cauza fricii de a nu fi rănită de moarte din nou. Unde? Chiar în casa 4 a familiei, pe arcana Diavolului XV se lăfăie Neptun-POSEIDON retrograd, în timp ce Eros apare închis în Casa Dumnezeu XVI, la fel cum fusese ascuns de Psyche și în timpurile mitologice, într-o cameră izolată din palatul zeiței iubirii. În harta nativei, Psyche este ascunsă și ea în casa 12 a secretelor, în zodia Fecioarei! Prin urmare, compleșită de blocaje emoționale și incapacitatea de a se iubi în primul rând pe sine s-a retras cu Eremitul în carapacea din capul ei. Soluția?  Diavolul XV provoacă Erosul, îl ispitește să iasă CURIOS, pas cu pas (Pars Fortunae), dintre zidurile Casei Dumnezeu XVI, să vindece și să transforme prin iubire rana fetiței Magician (NS), renăscute dintre faldurile femeii seducătoare (NN), odată ce a devenit conștientă că puterea și farmecul ei își află sursa în BLÂNDEȚEA și căldura sufletească (15+1=16+1=17+1=18+1=19).

În aceste timpuri de grație pentru ea când Chiron traversează chiar zodia Berbecului, Papesa II și Spânzuratul XII formează acum anticamera destinului ei până la 12.07.2023, când NN se va schimba pe Magician I și NS pe Putere XI și tot ce a învățat despre natura generoasă a feminității ar putea-o ajuta să alchimizeze otrava moștenită de generații.

La fundul cerului are Temperanța XIIII iar pe casa 6 a sănătății, Vertex, de pe arcana XVII, îi arată că Raiul ei nu e acolo unde îl caută ci exact în partea opusă, căci pe arcana XX, la câțiva pași mai încolo, bărbatul perfect IUBITOR (Marte conjunct cu steaua alchimiei Fomalhaut) o așteaptă la o sesiune de trezire spirituală în 2… ca 2 ULTIMI pești, frumusețea și iubirea, să iasă împreună din adâncurile furtunoase și întunecoase pentru a se bucura din nou de lumina Soarelui. Iar Cronos-Saturn-Timpul, din casa 11, dă și el o MÂNĂ de ajutor, de nerecunoscut în Pallas-înțelepciunea, ce, la fel ca o mai BUNĂ, străBUNĂ prietenă, o ajută să-și reorienteze Șareta pe un drum mai puțin accidentat și glorios. Și deci, iată că, în această poveste PERSONALĂ, Chiron are toate șansele de a se TREZI ca prin MAGIE vindecat!

Mandala nativei Roata Fortunei X – 28.03.1977