Ateliere – Seminarii

Am deschis sezonul de seminarii din seria LUMEA TAROTULUI. Informațiile transmise sunt pentru cei suficient de deschiși, curajoși și capabili să dărâme prejudecăți, dogme, credințe și bariere mentale înrădăcinate în conștiința colectivă timp de generații sau mai noi… gen New Age.

#Ateliere Online pe YouTube : GeorgiAna : Tarotul Initiatic si Marile Mistere : Dialoguri Informale & Pastila de Tarot

#Destin Sub Semnul Schimbării. În Explorarea Noilor Posibilități
Seminar online pe ZOOM, 18.05.2024, h19-22
Din cuprins:
Soartă și Destin pe cale de schimbare
Arc peste Timp: Nodurile lunare între anii 2022-2025
Misterele Relațiilor
Misterul Pandorei

Rezervare loc: https://asociatianumerologilor.ro/produs/seminar-mai-2024-destin-sub-semnul-schimbarii-in-explorarea-noilor-posibilitati/

#POMul Cunoașterii Binelui și Răului
Atelier Virtual pe SKYPE, 12.07.2023, h19
Ultima zi cu NS în Scorpion pe arcana Spânzuratului XII și NN în Taur pe arcana Papesei II. TEMA: Calea vieții sau calea morții? POMul vieții sau POMul cunoașterii? …desigur din perspectiva Tarotului de Marseille. Cum recunoaștem profeții și profețiile mincinoase.
CUPRINS : Detalii și Înscriere
Înregistrare disponibilă pe bază de donație la terrana09@gmail.com sau 0721605595

#Magia Tarotului
11 perspective NEOBIȘNUITE asupra semnelor și simbolurilor care conduc Lumea… Lumea care este eminamente magică, doar că modul ei de funcționare rămâne misterios.
Înscriere la terrana09@gmail.com sau 0721605595

#LUMEA Tarotului
Arhetipuri, virtuți, legi universale, încercări și daruri

Zeii și anti-zeii din noi.
Spune-mi când te-ai născut ca să-ți spun cine ești
Sesiune înregistrată / ÎNSCRIERI

Life is a full circle, widening until it joins the cicle motion of the infinit.” – Viața este un circuit complet, care se lărgește până se unește cu mișcarea circulară a infinitului. – Anais Nin (scriitoare cubaneză, n. 21 feb. 1903, Lumea XXI cu Soarele în Pești)

O inCURSIUNE în Lumea Tarotului este cu siguranță plină de semnificații. H.P.Blavatsky credea despre acest JOC INIȚIATIC că  ar fi „cheia întregului ezoterism occidental”. De ce este important acest lucru? Pentru că, până la urmă, ar fi folositor să ne cunoaștem în primul rând moștenirea GENETICĂ, SURSA ale cărei extensii suntem ca PERSONAlități. Ca europeni, din perspectiva arhetipurilor, aparținem tezaurului  cultural greco-roman. Așadar, mitologia europeană, astrologia, numerologia și Tarotul, ca sinteză a lor, ar constitui instrumentele favorite de auto-cunoaștere și  evoluție în conștiință pentru cei ce se nasc și trăiesc în acest spațiu GEOgrafic.

În-CERC-are în-cer-cuit-oare?! Este inutil să încercăm să explicăm lingvistic, RAțional, originea numelui de Tarot. În schimb, dacă vom căuta înrudirile fonetice vom constata că rezultatele obținute capătă mai mult sens și logică. Astfel Ta-rot, To-ra,  Ro-ta, O-ra, Ho-ra fac parte din aceeași familie semantică. Și ce au toate acestea în comun? Roata, cercul sau, mai pe românește ȚARCUL! Și exact asta se reflectă în Tarot: cercul sau țarcul vieții în care 22 de arhetipuri se învârt necontenit. OroBorO sau ORA-H-ORA, șarpele care-și înghite coada ar putea fi o altă ilustrare sintetică a Tarotului, ca un uriaș ORO-LOGIU cosmic ce măsoară trecerea ORELOR în dimensiunea terestră. 

Prin urmare, arhetipurile care formează Roata ZEILOR, tăria biblică a cer(c)ului, granița acestui Univers, alcătuiesc totodată și verigile lanțului care închide Viața într-un OU al creației, exact așa cum se vede în arcanele Lumea XXI și Papesa II. Și dacă vă întrebați cumva cine a fost mai întâi oul sau găina, din perspectiva Tarotului, ele sunt TOT-UNA, fiindcă găina-mamă (N.B. Papesa) are oul în locul capului! Și deci în capul ei ca un ou are loc TOT Universul.

Călătoria Tarotului sau CALEA, cum o numea Jodorowsky, este una fantastică, în conștiința universală, printre stele și constelații, departe în necunoscut, deopotrivă în Universul exterior cât și în micro-cosmosul interior. Limitele dintre ele se atenuează și dispar, pe măsură ce ne recunoaștem în ZEII tutelari ce se manifestă ca arhetipuri în NOI. Jocul de Tarot este, ca și șahul, o reflexie SIMBOLICĂ, concentrată, a jocului vieții.

Deci vă provoc să învârtim împreună ROATA FORTUNEI, să vedem ce ÎNȚELEGERI ne va aduce SOARTA!

CUPRINS
Introducere. Istoria jocului de Tarot
Asocieri mitologice și astrologice
Tarotul de Marseille vs alte versiuni de Tarot
ORIGINEA. Punctul 0

Arcanele planului fizic
#Zeii și anti-zeii. Arcanele I-V
#Legile Soarelui. Arcanele VI-VII
#Legile Lunii. Arcanele VIII-VIIII

Roata Fortunei X. Soarta ca trecere dintre planul fizic și cel metafizic

Arcanele planului METAfizic
#Virtuțile zeilor. Arcanele XI-XIIII
#Încercările zeilor. Arcanele XV-XVI
#Darurile zeilor. Arcanele XVII, XX, XXI
#Soarele și Luna

Studiu de caz.
Profil arhetipal K. G. Jung în Tarotul de Marseille

Jocul relațiilor în Tarot. Integrare sau complementaritate
Încheiere. La porțile nemuririi