Investigații personale la ceasul Diavolului

„Ține-te de drumul tău și nu fugi singur de el. Există o intenție divină și una omenească… tu nu te poți răzbuna pe soartă. Naivule, vrei desigur să biciuiești marea. Mai bine ridică poduri mai bune, astfel îți poți cheltui agerimea pentru că tu nu ești sufletul tău. Sufletul tău se află la zeul de foc care a ars ridicându-se până la acoperișul cerului.”  Lavinia Bârlogeanu, Jung îndrăgostit de suflet (citat din Jung, Cartea Roșie)

Să fugi de trecut ar fi inutil, nimic alceva decât o risipă NESĂBUITĂ de energie, fiindcă oricât de departe te-ai duce trecutul vine după tine, te urmărește chiar și dincolo de moarte. Singura soluție în momente de urgență spirituală (cum ar zice Grof), ar  fi să stai față în față cu el, să-l contemplezi de-a dreptul fără menajamente și fără frică. Căci numai așa vei înțelege cum să rezolvi ghicitorile sau enigmele, uneori devastatoare, pe care ți le așterne INEVITABIL în drum, să le depășești și să ieși din circuitul lui temporal repetitiv. Trecutul vine PERIODIC peste noi, din 9 în 9 ani, sub forma NODURILOR de destin… deși ceea ce pentru unii ar însemna trecut, pentru alții ar crea viitor.

Însă rămâi centrat în prezent! Deși deseori, în asemenea situații de răscruce existențială, te poți simți CĂLCAT ÎN PICIOARE. Ocaziile se ivesc ca din senin, în forme tot mai greu de suportat și gestionat. Ți se pare că pierzi cu desăvârșire controlul asupra propriei realități. Roata Fortunei se învârte nebunește înainte și-napoi, legăturile Diavolului te strâng de gât sufocându-te, zidurile Casei Dumnezeu se ridică amenințătoare închizând orice orizont. Și atunci devine important cum și dacă REACȚIONEZI.  CE FACI? Scoți sabia și ieși la război cu Universul? N-ai nici o șansă de câștig! Sau te retragi în liniștea interioară pentru a descoperi ce ițe întrețesute, nevăzute te-au adus în acel punct? Însăși fenomenul călcatului în picioare constituie un semnal de alarmă că undeva ai deviat pe căi ocolitoare.

Dar călcatul în picioare LA PROPRIU, atunci când stai întins cu fața la pământ, doborât de suferințe insuportabile, poate fi și un fenomenal tratament! Iar pe cel ce-și asumă rolul ingrat de a călca pe centrii tăi de putere, îndurerați, încărcați cu bolovani, pe spatele rigidizat și neputincios de atâta cărat, abia după ce ți-a curățat tensiunile și te-a eliberat de senzația de victimă îl poți aprecia, dincolo de aparențe, ca bineFĂCĂTOR. Și asta numai dacă nu dai din picioare, încercând și tu să-l răstorni. Uneori cel mai mare rău s-ar putea dovedi cel mai mare bine, DACĂ accepți că vindecarea presupune procese subtile de conștiință. Când reușești să transformi o GREȘEALĂ a trecutului în GRAȚIE DIVINĂ și OPORTUNITATE, ai ajuns la capătul unui urcuș anevoios. Responsabilitățile pe care ți le-ai asumat trebuie duse la BUN sfârșit ca să-ți câștigi libertatea pierdută din ignoranță.

Încearcă următorul exercițiu de conștientizare care te-ar ajuta să-ți înțelegi mai ușor predispozițiile și ți-ar pune la dispoziție în același timp un instrument util pentru evoluția ta.

Care sunt cele mai importante calități ale tale? Dar slăbiciuni? Care-ți sunt cele mai mari dorințe? Dar frici?

Ce arcane din Tarotul de Marseille ar REFLECTA cel mai bine fiecare dintre răspunsurile tale? Asociate cu casele astrologice în care se manifestă acele arhetipuri, ți-ar putea SERVI ca GHID de orientare prin labirintul vieții.