Întrebare de destin : TU CINE EȘTI?

“Mind, which is really body and body which really exists in the mind, do not wish to allow us to treat them as separate entities… The man who uses his body to enclose his mind and his mind to lift up his body lives this timeless moment, this heavenly reality, in order to stride free through space, this man has paradise within him.” Otto Piene (artist german avangardist, 18 apr 1928, LUNA cu Soarele în Berbec!)

Mintea, care este cu adevărat trup și trupul care există cu adevărat în minte, nu doresc să ne permită să le tratăm ca entități separate… Omul care își utilizează corpul pentru a-și întrupa mintea  și mintea pentru a-și ridica trupul, trăiește într-un moment dinafara timpului, într-o realitate cerească și poate să treacă liber prin spațiu; acest om poartă paradisul în interiorul lui.

Cunoașterea de Sine este însă chiar mai complexă decât relația dintre minte și corp. Pentru că mai include o componentă și mai puțin perceptibilă: SUFLETUL. Și deci, Omul din dimensiunea MATerială pare să fie un conglomerat eterogen de structuri și senzații. Din perspectiva elementelor, Corpul este creația dintre pământ și apă, de LUT, este AMINTIREA, memoria CASEI DUMNEZEU! Spiritul care-l locuiește este mesagerul conștiinței ce-i luminează drumul, FOCUL, pasiunea de A FI, MAGICIANUL – copil, ce se joacă de-a v-ați ascunselea cu sora lui. Iar Sufletul care-l animă este sursa ce-l menține în viață, AERUL, MIReasma nemuririi ce împinge Nebunul neobosit pe calea descoperirii de SINE tot mai departe, spre INFINIT. Și toate împreună formează creatura ce poartă în Sine 22 de măști pe care le utilizează SELECTIV, ca să se ascundă în JOACA lui, în funcție de împrejurări. Omul în Sine este TOT acest întreg UNIVERS miniatural ce oglindește DIN Sine VĂZutele și nevăzutele din VĂZduhul iRAȚIOnal, ce nu se poate percepe pe Sine decât prin OCHIUL uman!

Așa încât, iubirea de Sine începe cu cunoașterea de Sine. Nu poți iubi cu ADEVĂRAT ceva ce nu cunoști. De aici provin cele mai multe deziluzii în iubire, atunci când te amăgești, în primul rând, că te cunoști și te iubești pe tine. Oglinda partenerului îți va arăta cu exactitate în ce MĂSURĂ te înșeli. Când te cunoști și îți accepți limitele și când, iubindu-te, te străduiești să ți le depășești, nu mai poți fi, în nici un fel, dezamăgit. Nici de înCERCările tale, nici de cele ale partenerului tău ocazional. Devii o versiune a ta din ce în ce bună, din ce în ce mai avansată. Mai înainte de a deveni UNUL cu un partener sau UNA cu întreaga LUME este imperios necesar să îți unifici structurile interioare din care personajul uman este alcătuit, fie bărbat, fie femeie. Iubirea de Sine se exprimă inclusiv prin înțelegerea consecințelor actelor tale, chiar și a celor ce ți s-ar părea nesemnificative. Pentru că atunci nu ai face ceea ce ție nu-ți place, riscând să primești înapoi…

În realitate, relația unui avatar cu aspectele sale structurale, corp, spirit, suflet, este profund dezechilibrată. Pentru că spiritul, principiul masculin și sufletul, principiul feminin, se află în război, luptându-se neîncetat pentru supremație. Spiritul rațional câștigă de cele mai multe ori în fața Sufletului intuitiv, redus în cele din urmă la TĂCERE! Spiritul mai are și ÎNGÂMFAREA de a se crede superiorul tuturor, ca un atotputernic DUMNEZEU! Așa că, pentru el corpul nu este decât o haină, un ACCESORIU, căruia nu-i acordă prea mare importanță și este dispus să-l sacrifice poftelor lui de o mare varietate, aducându-l în cele din urmă într-o stare avansată de degradare. Desigur că ați auzit deseori expresia TU nu ești corpul tău. Ba ești! Și corpul tău! Și de altfel, de aceea vii tu Spirit la încarnare, ca să vă cunoașteți, să vă respectați și să vă iubiți RECIPROC, cu infinită înțelegere, bunătate și comPASIUNE. Corpul de regulă este lăsat de CAPUL lui, adică funcționează fără greș, rezistând decenii la rând abuzurilor pe care Spiritul le comite asupra sa, în mod repetat și complet inconștient de SINE! Cu excepția unor yogini avansați, Spiritul nu are control asupra funcțiilor esențiale ale corpului care-l MENȚINE în VIAȚĂ! Procesele interne, bucătăria din cuptorul alchimic personal, frecvențele emise de inimă în conexiune cu  cele receptate de creier, toate acestea și multe altele sunt complet înafara sferei sale de influență CONȘTIENTĂ. Pe de altă parte, Sufletul, deși prin răSUFLAREA conștientă ar permite o legătură mai intimă între materia densă și energiile mai subtile, nu este înCREDINȚAT la conducerea evoluției în conștiință, din domeniul NOCTURN în care se ascunde de fratele mai mic, năbădăios și răutăcios. Refacerea legăturii cu Sufletul ar fi primul pas spre PACIFICAREA conflictelor interioare din micro-cosmosul OM, spre cunoasterea și iubirea de Sine în toate aspectele sale.

Astfel că, cea mai importantă dintre relații ar fi relația cu Sine însuși, domeniul  casei 3 în astrologie. Și această cunoaștere îți va influența cu siguranță înțelegerea propriei existențe, cât și pe a celor din jurul tău. Domeniul complementar al casei 9, al filozofiei de viață, se află într-o directă codependență de nivelul comunicării intime cu Sinele personal. Acesta este sensul cel mai profund al efigiei de la Delfi, de la intrarea în Templul oracular al zeului Soare Apollo: Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște tot Universul și pe toți zeii!

Cum se vede în Tarotul de Marseille relația cu Sine însuși?

Ca în orice relație prin adunare: tu cu tine însuți! Și din această perspectivă, ÎN FUNCȚIE DE ZIUA DE NAȘTERE, avem relații de 3  categorii:

Cicluri solare cu intervale de 10 ani, formate din arcanele zilelor de naștere: 1+1=2 – 2+2=4 – 3+3=6 – 4+4=8 – 5+5=10 – 10+10=20 – 15+15=30 –  20+20=40 – 25+25=50 – 30+30=60

Cicluri lunare eterogene, formate din arcanele zilelor de naștere: 6+6=12 – 7+7=14 – 8+8=16 – 9+9=18 – 12+12=24 – 13+13=26 – 14+14=28 – 16+16=32 – 17+17=34 – 18+18=36 – 19+19=38 – 21+21=42 – 23+23=46 – 24+24=48 – 26+26=52 – 27+27=54 28+28=56 – 29+29=58 – 31+31=62

Cicluri unice, MAESTRU, formate din arcanele zilelor de naștere: 11+11=22 – 22+22=44

Care ar fi logica acestei sistematizări? Se vede cum prin aceste adunări rezultă o cifră care poate fi asociată unui an și prin oglindire, acest an formează un interval temporal de 9 ani sau multiplu de 9. De exemplu 02 ar fi în oglindă cu 20 și între anul 2 și 20, intervalul format este de 18 de ani. În mod concret, un avatar Magician I, născut într-o zi de 1, are relația cu Sine însuși potențată în intervalul dintre anii 2002 și 2020 iar apoi între 2102 și 2120 etc.

La ciclurile unice, realizarea Sinelui s-ar putea produce SPONTAN, din 100 în 100 de ani!

Spre deosebire de aceștia, un avatar al Casei Dumnezeu XVI, născut într-o zi de 16, va avea relația cu Sine, potențată timp de 9 ani în intervalul dintre anii 2023 – 2032 și mai departe 2123 – 2132 etc.

Cred că s-a înțeles mecanismul și faptul că multe lucruri se pot deduce din acest algoritm în ce privește istoria de viață personală, gradul de accesibilitate la cunoașterea de Sine și intervalele optime de realizare. Practic sunt o multitudine de metode revelate de Tarotul de Marseille prin care se pot deduce influențele arhetipale în viața unui Om. Pentru că, mai departe, am putea analiza și relațiile arhetipale ale unui anumit avatar cu Spiritul și Sufletul său sau a relației dintre Spirit și Corp, care atunci când e disfuncțională produce boală samd,  pe baza caselor din horoscopul personal.

Ca studiu de caz, am ales un avatar al arcanei Casa Dumnezeu XVI, pentru că, alături de arcana Raiului XVII, ar avea unul dintre cele mai scurte cicluri de realizare a Sinelui, cu o perioadă optimă de numai 9 ani (2023-2032)! Aceste intervale temporale, atunci când sunt folosite la întregul potențial, ar putea fi percepute ca adevărate renașteri în Conștiință, în punctele de intrare și ieșire, respectiv anii 2023 și 2032 în acest caz. În horoscopul personal alăturat, se vede că arcana Casei Dumnezeu XVI începe pe casa 2, unde simbolizează Corpul și se încheie pe casa 3, a comunicării cu Sinele superior. Și deci, cea mai importantă sarcină din destinul întrupării curente ar reprezenta-o tocmai realizarea integrității Sinelui, pentru că numai așa își va putea asuma rolul de FAR călăuzitor, ÎNȚELEPT al comunității masculine, indicat de Nodul Nord din casa 11 a prietenilor (Eremit VIIII, casa 10-11). Este condus spre integrarea Sinelui pe măsură ce devine dispus să facă transformările dureroase care i se impun în casa 8 a sexualității, morților și renașterilor repetate. TAXELE odată plătite, porțile evoluției în conștiință se deschid în fața bărbatului devenit puternic ca un părinte arhetipal (Papa V). Până la finalul intervalului de grație divină, avatarul Casei Dumnezeu, eliberat de toate prejudecățile de separare interioară (Ceres în casa 2), se va simți complet ÎNTORS PE DOS (Vertex în casa 8) DAR îmbogățit de toate experiențele TRĂITE în lumile subTERANE ale subconștientului, prin care se EXPRIMĂ, mai presus de orice, FIDELITATEA unui OM față de Sine însuși (Luna cj cu Juno în casa 3), dincolo de distragerile exterioare resimțite uneori ca TRĂDARE. Prin cunoașterea și iubirea de Sine astfel dobândite se creează Lumea nouă uimitoare, nebănuită, a familiilor astrale extatice, capabile să MANIFESTE cu discernământ și responsabilitate PUTEREA magiei creatoare.