Blândețea Nopții

Să fie Vărsătorul într-adevăr o eră a tehnologiei informației?

Se forțează LIMITELE, în producții precum Matrix și alte asemenea scenarii manipulative, în ideea că într-acolo ne-am îndrepta dar… nu e ca și când n-am avea de ales.

Semnele Vărsătorului

În astrologie, zodia Vărsătorului e reprezentată de Ganymedes, frumosul băiat frigian din Troia care a fost răpit de VULTURUL Zeus și dus de pe Muntele Ida (al zeiței mamă, de la care provine IDEEA) în Olimp pentru a deveni paharnicul zeilor, în locul zeiței tineretii veșnice, Hebe, după ce ea a devenit soția lui Heracles.  Etimologia numelui e interesantă, formată fiind din Ganumai, cel ce aduce BUCURIE și Medea, gând, intenție (IDEE) și… unul dintre multele nume ale zeiței mamă! În Tarot, Vărsătorul este simbolizat de arcana XVII, Le Toille, Raiul (Thule) unde fecioara goală înGENUNcheată sub un cer nocturn cu 8 stele (JUSTIȚIA DIVINĂ), toarnă din 2 ulcioare apa aurie a soarelui, apa vie, în râul Timpului și apa întunecată a nopții, apa moartă pe pământul roșiatic al vieții. Cu talpa dreaptă stă între pământ și apă, cea stângă e complet întoarsă spre cer. Ea exprimă BLÂNDEȚEA NOPȚII, puritatea, sinceritatea, generozitatea, BUNĂTATEA feminină care hrănește și ocrotește creația, FAMILIA ei de SUFLETE. Adică exact atributele pe care femeile din ziua de azi le-au pierdut aproape cu desăvârșire. Ochii ei privesc departe în necunoscut, în Lumea perfectă a IDEILOR din care EA maiestuoasă provine.

Zodia Vărsătorului se află sub dublul patronaj al lui Saturn și Uranus, două personaje mitologice, fiu și tată, aflate în război. Cronos-Saturn l-a detronat și castrat pe tatăl său Uranus, fiind blestemat de el să aibă aceeași soartă.

La 1 gr. în Vărsător se află Altair, cea mai strălucitoare stea din constelația Acvilei, de 10 ori mai luminoasă ca Soarele. Vulturul îl reprezenta pe Zeus, fiul și uzurpatorul lui Saturn, în ipostaza lui de purtător al tunetelor și fulgerelor. Și iată cum toți 3 tații mitologici, aflați în luptă pentru putere, se reîntâlnesc în Vărsător. Altair formeaza așa-numitul „Triunghi de vară”, împreună cu stelele Deneb și Vega, aflate amândouă în Capricorn, la 19 și respectiv 15 gr.

Timpul Vărsătorului

Suntem pe trecerea dintre Pești și Vărsător, pe puntea schimbării de paradigmă a realității, dintre timp și eternitate, dintre iluziile neptuniene, limitele saturniene, controlul jupiterian și eliberările uraniene. Un cântec profetic din 1960, „Age of Aquarius” din muzicalul „A 5-a dimensiune”, spunea așa:

Când Luna este în casa a șaptea (Balanță)
Și Jupiter se aliniază cu Marte.
Atunci pacea va ghida planetele
Și iubirea va guverna stelele.
Acesta este începutul Erei Vărsătorului
Armonia și înțelegerea
Simpatia și încrederea abundă
Nu mai există falsitate sau batjocură
Visele de aur vizionare devin realitate
Puterea cristalelor mistice este revelată
Și mintea cu adevărat eliberată

Și deci, să fie Vărsătorul o eră tehnologică? Nicidecum! Inteligența artificială ar aparține mai degrabă Săgetătorului masculin de foc, fiindcă fără electricitate moare!

Vărsătorul este un semn feminin de aer, care TRANSMITE cunoașterea din mentalul superior, din domeniile supra-conștiinței și, mai degrabă, ar putea atrage dezvoltarea capacităților umane extra-senzoriale, atunci când omul va reuși să se DEZBRACE de toate prejudecățile și limitările sale. Uranus, tatăl primordial pierdut în negurile Timpului saturnian, ne va reîntoarce la propria NATURĂ, conectându-ne și cu NATURA înconjurătoare, ne va reDEZVĂLUI valorile străvechi și cunoașterea ancestrală uitată. Înainte de orice, Uranus-cerul este și patronul astrologiei și deținătorul ei, așa că înțelegerea mecanismelor universale ar face parte cu siguranță din zestrea lui de înțelepciune.

Uranus traversează până în 2026 zodia Taurului, din care face parte grupul stelar al celor 7 Pleiade, arhetipurile feminității, unde strălucește și „marele soare spiritual”, Alcyone. În acest interval, vor fi multe înCERCări de trecut, tocmai din pomul cunoașterii binelui și răului. Adamii și, ÎN SPECIAL, Evele vor fi provocați să se dezbine  pentru ultima oară în această eră conflictuală iar fructul otrăvit le va fi servit încă o dată, ca să se vadă CINE între timp a învățat ceva. Totuși, pentru aceia ce vor reuși să navigheze cu măiestrie PRINTRE puternicele valuri de energii astrale, un mare portal evolutiv li se poate deschide.  

Până la urmă  nu există decât o singură alegere, care se MANIFESTĂ prin atitudine: între BINE și rău, între bucurie și tristețe, între iubire și ură, între fericire și suferință. Agonie sau EXTAZ? Ce alegi? Arcana fără număr sau arcana fără nume? În raport cu această ”simplă” alegere, toate celelalte aspecte ale vieții o vor urma și confirma.

Din această perspectivă, 2023 este un an puternic de răscruce, pentru că Vărsătorul se va bucura (oare?) de vizita lui Pluto, care-l va traversa încetișor, înainte și înapoi, tocmai până în 2044! Vor fi 21 de ani de (r)evoluție în cunoaștere, moartea și renașterea tuturor IDEILOR despre viață, NEMURIRE și moarte! Ambrozia și nectarul zeilor ar putea fi așternute la masa MA-GEEI, pentru a fi servite invitaților de ONOARE!

Programul croazierei lui Pluto în TIMPUL Vărsătorului înscrie următoarele HALTE (băgați de seamă la arcanele din Tarot implicate în aceste tranzite epocale):

Pluto iese din Capricorn: 23/3/2023
Pluto în Vărsător: 23/3/2023 – 11/6/2023
Pluto înapoi în Capricorn: 11/6/2023 – 21/1/2024
Pluto înapoi în Vărsător: 21/1/2024 – 2/9/2024
Pluto înapoi în Capricorn: 2/9/2024 to 19/11/2024

Pluto stabilit în Vărsător, sub semnul SOARELUI de la apus, din Scorpion (MĂRUL DE AUR din grădina Hesperidelor!): 19/11/2024

Toate pânzele sus, că vine FORTUNA!