Raiul de lângă noi

Intervalul dintre 15-17 iulie 2024 cu poarta lunară larg DESCHISĂ a Casei Dumnezeu XVI în centru (16.07) a fost din nou cu totul special și cu bătaie lungă. Și ne reamintește că este mult mai important să ne înțelegem trecutul, pentru a nu-l mai repeta, decât să prevedem viitorul pe care apoi să nu-l mai putem controla. 2 zmei și-au luat zborul pe cer:

  • unul țintea spre conjuncția Uranus, Marte, Algol de la 26gr în Taur, de pe arcana Împărătesei III, împins de LUNA din Scorpion, de pe Arcana fără nume, aspectul războinic a lui Marte, în deplină concordanță cu mitul Meduzei, pe care îl conSACRĂ această stea
  • celălalt spre Neptun retrograd de pe arcana Lumii XXI, împins de Lilith, aspectul de LUNĂ NEAGRĂ ce, abia intrată în Balanță, învârte hotărâtă Roata Fortunei X, de la Nodul Sud, jucându-se cu soarta noastră cea de toate zilele

Ambele arcane vizate, Împărăteasa și Lumea ei, aparțin arhetipului Venusian și, deci, încă odată energia feminină primește impulsurile astrale necesare, ca să nu zic șuturile, pentru a-și asuma curajul de a ieși din iluzia neputinței, din zona de confort, depășind  greutățile și rutinele unei vieți banalizate de prea multă nepăsare de Sine.

Algol era considerată în astrologie una dintre cele mai malefice și temute stele fixe, asociată fiind cu ochiul Diavolului, acela care privește strâmb în Tarotul de Marseille. Aspectul se focaliza în perfectă sincronicitate, tocmai de ziua Diavolului, arcana XV, în 15.07, când a avut loc conjuncția la grad perfect din Taur!

Prin prisma mitologiei antice grecești, care conSEMNA poveștile tuturor constelațiilor din mintea universală a cerului URANIAN, Algol reprezenta capul tăiat al Meduzei.

Rădăcinile acestei istorii tragice coboară în trecut până la momentul fatidic în care Poseidon ar fi violat-o pe Meduza în templul Atenei, zeița înțelepciunii.  Numele Meduza însemna „regina, ocrotitoarea” și fusese considerată cea mai frumoasă dintre fiicele lui Phorcys și ale lui Ceto, titanii mărilor. Din cauză că i-a fost pângărit altarul, Atena a pedepsit-o însă transformând-o într-un monstru. Părul minunat al fecioarei violate a devenit o împletitură înspăimântătoare de șerpi și oricine o privea în ochi împietrea instantaneu. De atunci trăia ascunsă în hrubele pământului.

După ce Perseus i-a tăiat capul ce conCENTRA o minte traumatizată, violată de emoții dureroase care se insinuau ca niște șerpi veninoși, din trupul ei au ieșit Pegasus, un cal alb înaripat și Chrysaor, uriașul ce mânuia o sabie de aur.

Povestea Meduzei face parte din curentul mitologic patriarhal, și patologic aș putea spune, de alterare a arhetipului feminin, de deSACRALIZARE și decădere din frumusețe, puritate, iubire și înțelepciune în viciu, prostituție, cruzime, ură, răutate și perfidie. Capul tăiat al Meduzei simboliza procesul dureros de eliminare a tuturor acelor capacități distruse și distrugătoare ale femininului în urma căruia se înTÂMPLA o renaștere. Și atunci, putem considera conotațiile acestor aspecte astrale provocatoare ca fiind, în final, profund înălțătoare și dătătoare de mare putere și strălucire.

Dacă ne uităm cu atenție pe harta astrală, putem distinge că în spatele celor 2 zmee se formează și o hexagramă, pecetea lui Solomon, pecetea înțelepciunii, a uniunii dintre masculin și feminin, în care cele 6 vârfuri punctează spre

  • Luna pe Arcana fără nume XIII, Lilith pe Roata Fortunei  X, Soare pe Îndrăgostit VI, în partea de sus, cerească, totalizând 29, cu PUTEREA feminină DEASUPRA Lumii
  • Uranus, Marte, Algol în conjuncție pe arcana Împărătesei III,  Neptun pe Lume XXI, Pluto pe arcana Raiului XVII, în partea de jos, inferioară, infernală, totalizând 41, cu PAPA V, arhetipul care a inițiat și condus era patriarhală a Peștilor, DEDESUBTUL Soarelui

Totalul dintre aceste 2 arcane, 11+5=16, indică spre arcana Casei Dumnezeu XVI, aflată în centrul acestei perioade de grație de 3 zile, în care Femeia are șansa să iasă dintre zidurile de piatră pe ușița Lunii noi ce urmează să se nască tocmai de ziua Papei din luna Justiției, pe data de 5 august! Ca o continuare și confirmare a înțelegerii dobândite până atunci.

Pentru feminitate, acest marcaj ar putea trasa urme luminoase pe solul lunar al intuiției, ca niște trasee subtile ce conduc spre reconstituirea puterii pierdute. În vreme ce Prințul fermecat și fermecător,  călare pe calul lui alb, pe care îl visează de atâta vreme, vine în zbor la porțile cetății adormite și trezește Prințesa cu un sărut de iubire.