MESAGERII. Hermes, Iris și Arke

Gândul și Emoția

Luna Plină a Leului, de pe arcana Șaretei, într-un an în care e condusă de Papă, a venit cu mesaje puternic EMOȚIONALE pentru toată Lumea.  Iris, personificare a curcubeului, ZÂNA înaripată ce unește cerul cu pământul, după ultimele zile furtunoase, s-a așezat neliniștită pe Arcana fără nume XIII, în perfectă opoziție cu Uranus și în patrat cu Soarele și Luna. Pe unii dintre cei care nu au reușit să facă transformările necesare până acum, cu toată durerea, i-a luat în zbor pe podul de culori în pace și uitare de Sine a tuturor suferințelor.

Tema mesagerilor astrali se pare că a REvenit în actualitate. Însă mesajele prost înțelese pot SEMĂNA confuzie iar cele nebăgate în seamă ne pot expune unor pericole nebănuite. Ar fi bine, deci, să luăm AMINTE, TOT mai atenți, la semnalele din jurul nostru, căci vor fi din abundență în acest an binecuvântat de Papă. Și nu degeaba, tocmai acum am simțit neVOIA, și eu-mesager,  să TRASMIT cursul despre simboluri în Magia Tarotului, ca avanpremieră la intrarea Nodului Nord în Berbec, din 12.07.2023, pe arcana Magicianului!

Eu însămi am experimentat de curând o asemenea stare de confuzie, când, fără să vreau, am INVERSAT rolurile dintre Iris și Arke. Numai că nu fără rost! Această greșeală de interpretare, din cauză că m-am lăsat înșelată de memorie, m-a dus la înțelegerea celor 2 tipuri de mesageri, gândul și emoția, fiecare cu câte 2 aspecte opuse și complementare! Va să zică gândul personificat de Hermes-Mercur apare duplicitar ca un Papă în zodia Gemenilor, în caracter masculin, MANIPULÂND o zodie feminină de aer și misterios ca un Eremit în zodia Fecioarei, în caracter feminin, SERVIND unei zodii masculine de pământ (nu e o greșeală, așa asociez elementele în mod non-conformist: apă, aer feminin, foc, pământ masculin). Dar asta știam.

Însă mesagerele planului emoțional au rămas ignorate, ascunse în culisele obscure ale mitologiei. Și așa, iată că au ieșit la iveală semnificațiile arhetipale ale celor 2 surori oceanide, Iris și Arke, din cauza unei inversiuni involuntare de conținut.

Va să zică mesagerele IUȚI, zeițele-curcubeu, înaripate, ale E-MOȚIEI ar fi fost:

  • IRIS, mesagera zeilor, în mod special a Herei, cu aripi strălucitoare și luminoase ca un SOARE bine-voitor (IRIS-EROS)
  • ARKE, mesagera titanilor, exilată în Tartar după înfrângerea lor de către Zeus, întunecată ca noaptea, cu aripile retezate și înstrăinate 

S-ar părea că, pe de o parte, Iris ar TRANSMITE mesaje de bucurie, iubire, speranță, pace și armonie, în timp ce Arke ar livra emoții de jale, tristețe, durere, vinovăție și pierdere, din străfundurile închisorii ei abisale.

Cele 2 arhetipuri mitologice ale mesagerelor emoției sunt reunite în Tarotul de Marseille sub arcana XIIII a TEMPERanței. Ochii străini și goi, lipsiți de IRIS, ar putea fi chiar ai lui Arke iar aripile retezate de Zeus înainte de a fi aruncată în groapa Tartarului și-au pierdut strălucirea inițială și-au devenit invizibile. Părul a rămas auriu și floarea roșie a spiritului în CREȘTET CUMPĂNEȘTE speranța că mesajele ei  vor fi gestionate cu inteligență, la fel cum șerpii împletiți ai iubirii și păcii vor pune capăt războaielor interioare ale conștiinței. De la cer la pământ, arcana Temperanței în zodia Săgetătorului, patronată de Zeus-Jupiter sub fața lui de Diavol-Dumnezeu, ne redă încrederea că furtunile Timpului în fața cărora EA stă de veghe, vor putea fi depășite de grația și frumusețea feminității renăscute, sub ARCUIREA verde a vieții nemuritoare, ca un semnal subtil al TITANILOR-TĂTÎNI, fără VOCE dar insistent, preluat și trimis de Arke din FUNDUL PĂMÂNTULUI.

Temperanța XIIII – Iris-Arke
Harta Lunii Pline 5.02.2023