În căutarea Raiului pierdut

STOP CADRU: ”Nu există oprire  inutilă. Timpul este luxul suprem și trebuie savurat. Nu adunat, comprimat sau controlat. De parcă am putea controla timpul din CAPul LOCului.” Lista neagră, sez. 10, ep. 6

În Tarot, Împărăteasa și Împăratul sunt arhetipuri pentru personajele femeii și bărbatului, care-și așteaptă actorii potriviți să le însuflețească rolurile de iubiți universali. Și pentru asta, e necesar ca avatarele lor înTRUPate să-și înțeleagă BINE naturile arhetipale. În plan ezoteric, femininul reprezintă MAMA, spațiul SACRU, masculinul reprezintă COPILUL, locuitorul lui. De acolo derivă un sentiment acut de posesivitate în partea feminină protectivă și contemplativă și o DORință continuă de explorare și JOACĂ în partea masculină activă, care aDORă călătoria mai mult decât destinația. Doar dacă, nu cumva, ca prin MINUNE, o ANUME destinație ar reuși să-l facă să se simtă ACASĂ, în Raiul pierdut, pe care abia și-l mai amintește ca o vagă senzație de pace, confort, bucurie și siguranță. Abia atunci Împăratul va DORi să se așeze pe tronul lui regal, în Lumea aceea ideală, ca să-i consolideze fundația! Și-i va dărui Împărătesei o împărăție, pentru că va umple tot golul din ea cu cele mai prețioase DESCOPERIRI și BUNURI ale lui. Dar, la fel ca într-o bucătărie, două Împărătese nu pot conVIEȚUI în aceeași împărăție!

Va să zică Jupiter, marele AMOREZ arhetipal, a intrat în 16.05.2023 pe teritoriul taurului și se plimbă deocamdată curios în spațiul Papesei, timp în care Împăratul este pus să-și inventarieze și să-și înțeleagă opțiunile SPAȚIALE. Pentru ca atunci când va ajunge la Împărăteasă să beneficieze de toate ATUurile posibile, ca să știe încotro să-și orienteze călătoria sau dacă ar fi mai benefic să-și ia o vacanță.

Cum se vede, în călătoria Împăratului spre regăsirea Raiului din CAPUL lui, totul depinde de Împărăteasă! De înțelepciunea și resursele ei nelimitate, de capacitatea de a SERVI cu pasiune nevoia de aventură și curiozitatea exploratoare a Împăratului. Atunci când spațiul de joacă pe care Împărăteasa îl oferă Împăratului pare FĂRĂ LIMITE, el îl va ÎMBOGĂȚI fericit și nu va dori să-l mai părăsească. Odată ajuns la COMPOSTELLA, în câmpul FECIOAREI de sub stele, pelerinajul lui de căutare a IUBITEI și a Lumii ei ideale, îndelungat și dureros, își va fi atins CHEMAREA.

Dincolo de poveste, țineți cont de câteva considerații practice:

  • a nu se confunda casa cu serviciul, spațiul intim, sacru cu spațiul profan, de lucru iar după 2020 exact asta s-a întâmplat cu lucrul de acasă și a dus la înstrăinare și lipsa împământării; ACASĂ nu ar trebui să devină niciodată, în nici o circumstanță, birou și nici sediul unei afaceri
  • dacă soția se mută în spațiul soacrei, își pierde statutul de Împărăteasă și devine servitoare
  • bărbatul construiește casa materială (casa 10 astrologică, a tatălui) în spațiul SPIRITUAL (casa 4, a mamei) oferit de femeie iar femeia transformă tot LOCUL în cămin și creează atmoSFERA familială, coconul protectiv pentru toți membrii familiei ei; arcana Casei Dumnezeu XVI reprezintă în Tarot casa 10 arhetipală care, fără însuflețirea femeii, se poate transforma în închisoare, în vreme ce arcana Îndrăgostitului VI reprezintă casa 4 arhetipală și ilustrează HARUL femeii TOTale de a juca rol DUBLU, atât de mamă (Luna) cât și pe cel de iubită (Venus) în relația ei CONJUGALĂ, ca și cum ar exprima caracterele a două FEMEI COMPLEMENTARE într-UNA SINGURĂ, astfel creind o OAZĂ erotică AURIE, de bogăție materială, sufletească și spirituală, în jurul Împăratului Îndrăgostit … și se apropie anul Îndrăgostitului, 2024, cu Jupiter pe Împărăteasă! Cu-VÂNT BUN la pupa să navigați, Împărați și Împărătese!