Povestea SHEKINEI

„Steaua va apărea în curând. Atunci cei care pleacă vor pleca iar cei care se întorc se vor întoarce. ” Alchimia sufletelor, sez.1, ep.19

Alchemy of Souls, Steaua Regală în centrul Carului Mic(Shekina)

Venus este una dintre cele mai oculte, fascinante și totodată paradoxale planete ale sistemului solar și are cea mai puternică influență asupra pământului. Este singura care se rotește în sensul acelor de ceasornic.

Egiptenii au simbolizat-o prin Ankh, uniunea dintre principiul masculin cu cel feminin, amuleta pentru Viața veșnică și unificarea forțelor Universului, puterii soarelui, apei, aerului și pământului. Forma asemănătoare cu o cheie sugerează capacitatea sa de a descuia porțile morții.

Pitagora o numea pe Venus „Sol Alter” (Alt Soare). Titanii din mitologia greacă erau conectați prin intermediul ei, ca fiică a lui Uranus. 

1 ciclu venusian este egal cu 8 ani pământești, în care formează 5 conjuncții cu pământul, puncte sinodice. Prin cele 5 noduri, traseul venusian înscrie pe cer o pentagramă cu vârfurile în anumite zodii pe cercul zodiacal. Raportul de 8 la 5 (8 ani pământești : 5 cicluri sinodice venusiene) dă constanta „phi” (1,618 …), proporția de aur care se reflectă și în secvența Fibonacci. Venus apare ca luceafăr de dimineață pentru 266 de zile și apoi ca luceafăr de seară pentru alte 266 de zile. Perioada de gestație la om este de 266 de zile!

Venus retrogradează în spatele Soarelui de 2 ori la fiecare 8 ani pământești. Traseul pe care îl parcurge în spatele Soarelui alcătuiește forma unei perechi de coarne de vacă pe harta celestă. De aici provin căștile vikingilor și toate celelalte reprezentări cu coarne cu care Venus a fost uneori asociată, ca Isis sau Hathor.

O anume configurație dintre Mercur, Venus și Soare față de Pământ era cunoscută în trecutul îndepărtat sub numele de Shekina. În acel moment cu totul special, Venus și Mercur erau văzuți de pe Pământ ca o singura stea foarte strălucitoare. Acest lucru se întâmpla la fiecare 480 de ani, la finalul unui parcurs de 12 x 40 de ani corespunzător cu 5 cicluri venusiene (8X5=40). Se presupune că una dintre aceste conjuncții ar fi avut loc în anul 4 înainte de era noastră și era asociată cu Steaua din Betleem care ar fi marcat încheierea erei astrologice a berbecului. Perioada misterioasă de 40 de ani în care se desfășoară 5 cicluri venusiene are profunde înțelesuri ezoterice: 40 de ani în deșert, 40 de zile de post, 40 de zile și 40 de nopți ale potopului, 40 de zile ale lui Buddha sub copacul Bodhi…

Împreună cu Soarele, la finalul dansului celor 12 orbite, Venus desenează în jurul pământului floarea vieții, supranumită „trandafirul lui Venus”. Floarea vieții conține modelele creației, așa cum au apărut în vortexul „Marelui abis”, din gândul Creatorului, începând cu Sămânța vieții, continuând cu următoarea structură sferică, Oul Vietii, apoi cu Fructul Vieții, din care se dezvoltă toate sistemele energetice.

Trandafirul lui Venus

În aspectul de călătoare între lumi, Venus era deci asociată cu Mercur iar în cel de forță crudă a naturii, creatoare și distrugătoare a Lumii cu Marte, astfel că pentru ea zodiile Fecioarei și Scorpionului erau sacre, precum și Sirius, ca luminator al destinului și karmei. Shekina ar putea fi considerată manifestarea astrală a ființei cosmice (energiei) cunoscute la indieni sub numele de Shakti, ca suflet sau casă a lui Dumnezeu.

În kabbala, Shekina era deci un fel de versiune a zeiței indiene Shakti, adică sufletul feminin al lui Dumnezeu, care nu putea fi complet până când nu se reunea cu ea. Kabbaliștii considerau că tot răul Lumii provenea din faptul că dumnezeu, nu se știe cum, ar fi pierdut-o pe Shekina, sursa întregului univers și ar fi rămas astfel fără casă. Numele Shekinei semnifica în ebraică „SPAȚIU de locuit”.

Shekina era cea care îi conferea soțului ei forța și abilitatea creatoare. Când Shekina l-a părăsit pe dumnezeu, ea a fost înlocuită de Lilith, „femeia nopții”, pentru a-i oferi în continuare putere creatoare. În Zohar se spunea că Lilith ar fi fost cu dumnezeu când au fost create animalele și primul om androgin. Numele ei provenea de la floarea de lotus (lilu) care simboliza sexualitatea marii mame dar era totodată asociată și uitării, prin filiația greacă lethe. În mitologia sumeriană, casa pământeană a lui Lilith ar fi fost Babylonul („poarta zeilor”), în grădinile suspendate ale Semiramidei, construite de Nabucodonosor pe structura unui templu închinat lui Marduk, ucigașul marii mame devenit stăpânul pământului.

Se spunea că „Babylonul a fost o cupă de aur în mâinile Domnului, care a îmbătat întregul pământ; națiunile au fost amețite de vinul ei; din cauza asta națiunile au înnebunit”. (Jeremiah 51:7)

(„Babylon hath been a golden cup in the LORD’s hand, that made all the earth drunken: the nations have drunken of her wine; therefore the nations are MAD”)

În timp ce Shekina a dispărut cu totul din religia creștină, în toate marile mitologii o regăsim pe Lilith în diferite ipostaze: zeița Kali la indieni, care dă și numele perioadei întunecate pe care o traversăm, Kali Yuga, Innana, Semiramis sau Ishtar la sumerieni, Hecate și Persephona la greci sau Nephthys, geamăna întunecată a zeiței Isis, la egipteni.

Dar cele 2 aspecte ale marii mame, par în cele din urmă să aparțină aceleiași entități, ca 2 fețe ale aceleiași medalii. După cum și partea masculină manifesta aceleași 2 ipostaze, cea luminoasă și cea întunecată, ca doi frați aflați mereu în război.

Conjunția dintre Venus și Mercur (hexagrama) a fost asociată și cu pecetea și templul lui Solomon din anul 967 î.Hr. Hexagrama de altfel reprezintă uniunea perfectă dintre principiul masculin și feminin. Ar mai fi reapărut și în 472 d.Hr., cam pe vremea sfârșitului Imperiului Roman.

SHINCA, observator astral

Dar… în România, în Munții Făgăraș, nu departe de piramidele de la Sona, într-o GROTĂ,  se află un „templu”  de origine dacică precreștină, numit S(h)inca Veche, ce pare a fi și un observator astronomic străvechi, deschis ca un ochi înspre cer, la capătul  unui tunel spiralat în formă de șarpe. Poate că în anumite momente astrale acolo s-ar fi reVĂRSAT strălucirea Shekinei! Pe pereții de piatră din interiorul templului este desenată de altfel „pecetea lui Solomon”, hexagrama, cu un simbol primitiv asemănător cu „yin-yangul” asiatic în centrul ei! Deși confiscat de biserica creștină, simbolul crucii lipsea cu desăvârșire în acest primitiv și enigmatic așezământ. Legătura lingvistică între SHEKINA și anagrama SHINCA este destul de evidentă! Shekina eShinka! Ori la Shinka e Shekina!

SHINCA SHEKIRA

Locașul mai este cunoscut și sub numele de „templul ursitelor”. Și deci, ce legătură ar putea fi între ursa mică, ursită, Shekina, Shinca?…

Steaua Polara sau steaua nordului este cea mai strălucitoare stea din coada constelației Ursei Mici (Carul Mic), înconjurată de uriașa Constelație a Dragonului (Draco). Este o stea dublă formată dintr-o gigantică galbenă si una pitică, cunoscută și sub numele antic de Mari, Doamna noastră sau Stella Maris (steaua mării), asociată fecioarei Maria. I se atribuie rolul de stea călăuzitoare a călătorilor pe ape, nemișcată fiind pe cerul nopții ce se rotește în jurul ei. În mitologie, Steaua mării, regina cerurilor o simboliza pe creatoarea primordială a lumii, fecioara mamă a soarelui și a lunii care își transmitea lumina în dimensiunile inferioare prin intermediul lor. Ar putea fi asociată și cu „femeia îmbracată în soare” din apocalipsa biblică.

În vocabularul arhaic românesc „ursa” denumește atât constelatia celestă cât și zâna ursitoare, ca și cum casa ursitelor s-ar fi aflat în constelația stelei nordului. A ursi, devenit urzit la războiul de țesut, însemna a toarce firele, urzeala pentru țesătura vieții. În horoscopul personal, Nodul Nord indică punctul de împlinire a destinului. Steaua polară este canalizată în mare măsură de Saturn (TIMPUL) și, parțial, și de Venus (frumusețea și iubirea), în rolul de busolă a sorții. Polaris este localizată în zodiac la 28 gr. în Gemeni, pe ARCANA PAPEI V din Tarot și deci, potențial deosebit de activă într-un an al Papei (2023/2032)! Domeniul personal în care ne aflăm sub influența gemenilor ne ajută să înțelegem modul în care energia stelei nordului ne ghidează și luminează drumul în viață.

Și atunci casa stelară a ursitelor din constelația Ursei Mici ar putea avea o reflexie pământeană la SHINCA! Iar arcul carpatic asemănător unui dragon ar oglindi constelația Draco ce înfășoară și protejează ursa mică pe un teritoriu ce în antichitate purta numele de D(R)ACIA și ai cărei locuitori se numeau GEȚI, copiii mamei GEEA, ai MA-GIEI!

Actualul ciclu de 8 ani de formare pentagramei din interiorul ROSEI VENUSIENE a început în iunie 2020, ÎN PLINĂ PANDEMIE, sub semnul lui Venus PANDEMOS … ori PAN-DEMONIUM, cum era denumită în spectacolul de deschidere a jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012! Datele de mai jos marchează punctele importante de pe acest traseu:

PETALA 1:
Iunie 2020 – Venus retrograd
Martie 2021 – Venus direct
PETALA 2:
Ianuarie 2022 – Venus retrograd
Octombrie 2022 – Venus direct
PETALA 3:
August 2023 – Venus retrograd
Iunie 2024 – Venus direct
PETALA 4:
Martie 2025 – Venus retrograd
Octombrie 2026 – Venus Sta direct
PETALA 5:
August 2027 – Venus retrograd
Iunie 2028 – Venus direct

Shekina și Arcana XVII, Raiul din Tarotul de Marseille. Această arcană ce aparține zodiei Vărsătorului arată o femeie goală sprijinită în genunchiul stâng, pe malurile apelor Timpului. Ea toarnă din 2 ulcioare apa vie și apa moartă, stând sub un cer înstelat dominat steaua uriașă, strălucitoare a Shekinei înconjurată de celelalte 7 stele care ar putea simboliza fie ursa mică, fie grupul Pleiadelor, în care sunt concentrate arhetipurile feminității. Oricum, ambele formațiuni stelare sunt situate în prezent în zodia Gemenilor patronată de Mercur. Și deci, arcana XVII vestește zorii noii ere a păcii și adevărului care eliberează calea OM-MEGA spre desăvârșirea lumii pământene, atunci când Mercur se va reuni cu Venus. Steaua magilor ar putea fi văzută numai dimineața devreme, înainte de răsăritul soarelui sau la apus.

„Ce unește oamenii? Oștirile? Aurul? Flamurile?  Nu, poveștile. Nu e nimic pe lume mai puternic decât o poveste bună. Nimic nu-i poate sta în cale. Niciun vrăjmaș n-o poate înfrânge. ” Game of Thrones, seria 8, ep.6

Rai XVII