“Schimbarea valorilor inseamna schimbarea creatorilor. Caci cel ce trebuie sa fie creator mereu distruge. A pretui inseamna a crea… caci pretuirea insasi este tezaur si bijuterie… Iar fara pretuire nuca existentei este seaca… luati aminte creatorilor!” – Nietzsche, Asa grait-a Zarathustra
Viata materiei, emanata din taramurile eonilor Logos si Zoe, a fost manifestata in Adam, trup facut din A-tom sunet geaman (dual) reverberat in spatiu. Sonoluminiscenta, sunetul si lumina creeaza lumea materiala. Dar in timp ce sunetul face materia sa vibreze, lumina nu o poate patrunde! Corpurile sunt intunecate in interior si lasa in urma lor o umbra! Cuprindem intunericul in trupurile noastre iar razele care impresioneaza retina prin gaura neagra a ochilor formeaza imaginea din exterior. Inauntru intuneric, inafara lumina! Astfel ca frica primordiala a omului se ridica din adancul obscur si necunoscut din el. In varful templului trupului se ascunde pineala, ochiul capabil sa sondeze in acele intunecimi din interior si atunci cand este activata face lumina in constiinta de sine. Cu adevarat suntem copii de intuneric in care Nix, noaptea, a coagulat oul auriu al iubirii, Eros; si ducem intunecimea de care ne e atat de frica IN NOI si peste TOT CU NOI, uitand ca din intuneric s-a nascut lumina!
Prin urmare sunetul are nevoie de materie pentru a putea crea iar energia vietii de sarurile pamantului pentru a putea circula. Corpul uman este ca o mare cutie de rezonanta pentru orchestra in care fiecare organ emite propria sa armonie, generand o simfonie desfasurata de-a lungul intregii vieti. Cata vreme toate instrumentele sunt bine acordate si rezoneaza frumos unul cu celalalt muzica lor se numeste “sanatate”.
Sunt 12 saruri minerale in trupul uman care corespund in frecventa cu cele 12 semne ale zodiacului. In timpul celor 9 luni de gestatie embrionul primeste esentele celor 9 saruri corespunzatoare. Asta inseamna ca dupa nastere orice copil va fi deficient in 3 saruri minerale. Spre exemplu unui nativ berbec, ii vor lipsi sarurile specifice berbecului, taurului si gemenilor, pe care corpul lui nu a apucat sa le asimileze. Pentru a contrabalansa aceste carente este vital sa fie recuperate prin alimentatie sau suplimente. Medicul german Schussler a identificat influentele acestor saruri in sanatatea organismului, comercializate azi ca remedii homeopatice sub numele de sarurile Schussler. Este important ca aceste saruri sa fie luate separat in perioada de maxima eficienta, adica pe parcursul zodiei pe care fiecare o potenteaza. Sare si sanatate (in italiana “salute”) fac parte din aceeasi familie de cuvinte provenita din latinescul “salvare”, astfel ca “Salut” ar fi cea mai benefica forma de adresare la intalnirea dintre doua persoane. In cunoasterea si folosirea constienta a substantelor esentiale care intretin viata fizica, uleiul cerebrospinal (elixirul vietii) si cele 12 saruri minerale, consta secretul regenerarii permanente, al tineretii fara batranete. Daca sunt intelese si aplicate corect, forma perfecta a organismului uman poate fi oricand restaurata.
Cele 12 saruri minerale
Berbec: Fosfatul de potasiu. Insuficienţa duce la o funţionare defectuoasă a sistemului nervos, în special a funcţiilor cerebrale. Surse: salată, varză, conopidă, spanac, ridichi, măsline, mere.
Taur: Sulfatul de sodiu. Reglează printre altele cantitatea de apă din organism, funcţionarea bilei şi a pancreasului. Surse: sfeclă, spanac, castraveţi, ceapă, dovleac.
Gemeni: Clorura de potasiu. Insuficienţa acestei substanţe produce dificultăţi în funcţionarea aparatului respirator, îngreunarea procesului de regenerare a ţesuturilor. Surse: fasole verde, morcovi, ţelină, asparagus, prune, caise, piersici.
Rac: Florura de calciu. Lipsa acesteia afectează sistemul osos, dantura şi vederea. Surse naturale: secara şi gălbenuşul de ou crud.
Leu: Fosfatul de magneziu. Esenţial pentru formarea structurii scheletului şi funcţionarea nervilor motori, asimilarea calciului şi menţinerea fluidităţii sângelui. Surse: grâu, secară, alune, ţelină, lămâi, mere, nuci, smochine.
Fecioară: Sulfatul de potasiu. Reglează sunstanţele grase din organism, ajutând la transportul oxigenului în celule. Surse: andive, alune, măsline negre, portocale, grâu, secară şi ovăz germinate.
Balanţă: Fosfatul de sodiu. Menţine echilibrul între substanţele acide şi cele alcaline din corp. Lipsa lui provoacă suferinţe reumatice şi gută. Surse: fasole, cartofi, spanac, porumb, orez nedecorticat, alune, stafide, căpşuni.
Scorpion: Sulfatul de calciu. Esenţial în buna funcţionare a nasului, gurii, esofagului, intestinelor şi a aparatului reproducător. Surse: conopida, asparagus, ridichi, prune, smochine.
Săgetător: Siliciul. Asigură stabilitatea sistemului termic al organismului şi rezistenţa sistemului nervos la solicitări intense. Surse: smochine, prune, mere, căpşuni, coaja fructelor şi a legumelor, gălbenuşul de ou crud.
Capricorn: Fosfatul de calciu. Substanţă minerală esenţială pentru formarea şi menţinerea calităţii sistemului osos, cât şi pentru producerea de sucuri gastrice. Lipsa poate provoca probleme dentare, deformări ale scheletului sau indigestii. Surse: varză, orez nedecorticat, alune, citrice şi lactate.
Vărsător: Clorura de sodiu (sarea de bucătărie). Reglează, printre altele, necesarul de lichide din organism. Dezechilibrul acestei substanţe duce la afecţiuni ale rinichilor, artrite, accidente vasculare. Surse: spanacul, ţelina, varza, salata, porumb, alune, citrice.
Peşti: Fosfatul de fier. Asigură, printre altele, transportul oxigenului. Lipsa generează anemie, tahicardie, hemoragii sau deficienţe respiratorii. Surse: fasolea uscată, caise, piersici, mere, struguri, citrice, gălbenuş de ou crud.
Alege miracolul infinit al vietii! De ajuns cu lacrimile si suferinta!
“Esti tu o noua forta si-un nou drept? O prima punere-n miscare? O roata ce se-nvarte prin ea insasi? Poti tu supune chiar si stele spre-a se-nvarti in jurul tau?” – Nietzsche, Asa grait-a Zarathustra